Materace, wózki i rękawice, czyli miejsca 81-90 z listy „Top 100 rzeczy…”

82. Żywność liofilizowana oraz wiaderka i inne pojemniki do przechowywania żywności

Co do tego punktu mam wątpliwości, że w stu procentach dobrze go zrozumieliśmy i przetłumaczyliśmy. W każdym razie żywność liofilizowana nadaje się do bardzo długotrwałego przechowywania i ona sobie może leżeć w sklepach latami. Sam jadłem wielokrotnie taką żywność przeterminowaną o ponad 5 lat, uwieczniłem to na przykład na tym vlogowym materiale. 😉

Taka żywność rzeczywiście nie będzie znikać ze sklepów w pierwszej kolejności, bo jest bardzo droga. Więc pewnie ludzie będą ją kupować, gdy zwykła żywność już się skończy.

A te pojemniki do przechowywania żywności? Jeśli ktoś będzie w stanie zdobyć większą ilość pszenicy albo ryżu (nieistotne skąd), będzie chciał ją przechować w sposób zabezpieczający przed działaniem wilgoci i szkodników, czyli po prostu szczelnie zamkniętą.

Ten artykuł ma także kolejne strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Krzysztof Lis

Magister inżynier mechanik. Interesuje się odnawialnymi źródłami energii, biopaliwami i nowoczesnym survivalem.

Mogą Cię zainteresować także...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

banner